Kisah 1 - Tuan Rusdi

1. Isu tiada ilmu dan keyakinan diri
Rusdi merupakan anak yang lahir di perantauan.. Beliau tidak pernah mempunyai ilmu perniagaan kerana selama ini hanya bekerja dengan orang sahaja. Ini membuatkan beliau rasa tidak yakin untuk memulakan perniagaan. Apatah lagi hendak berkomunikasi dengan pelanggan.

2. Mendapat Sesi Training Dan Praktikal Sehingga Jualan Mencecah RM38 800 Sebulan
Selepas mengetahui tentang hubmeal, beliau terus berjumpa dengan kami dan terus menjalankan perniagaan hubmeal. Setelah melalui sesi training dan praktikal, bisnes hubmeal beliau mula meningkat dari jualan RM300 sehari naik ke sehingga RM1900 sehari.Jualan bulanan paling tinggi pernah dicapai oleh beliau adalah sebanyak RM38,800 sebulan. Dengan berkat pendapatan tersebut beliau kini membeli sebidang tanah untuk membuat rumah di kampung halamannya.

Kisah 2 - Puan Liza

1. Isu Tak Mampu Tampung Kos Sara Hidup
Puan liza merupakan salah satu usahawanita kami. beliau baru sahaja melahirkan anak sulungnya. Di zaman mencabar ini, keperluan sara hidup sangat tinggi apatah lagi tinggal di lembah klang. demi membantu suami tersayang…beliau menyahut cabaran sebagai seorang usahawan HUBMEAL.

2. Berani Mencuba Untuk Berniaga
Puan liza memberanikan diri mula berniaga di tepi jalan dengan menjalankan bisnes Hubmeal.. Sambil anak dikendongnya di dalam kiosk. Hari pertama sahaja  beliau berjaya mencapai jualan sebanyak RM1164.00 sehari. Walaupun keadaan hujan dan panas. Beliau masih lagi meneruskan perjuangan dengan meletakkan anak di kiosk. Kini beliau berjaya membuat jualan lebih dari RM20,000 sebulan.

Kisah 3 - Tuan Zain

1. Isu pernah buat bisnes sendiri tapi tak nampak hasil
Tuan zain merupakan usahawan hubmeal yang paling muda. Beliau membuat bisnes ini disebabkan ingin membantu ibunya yang sedang hadapi hutang yang banyak. Sebelum ni beliau pernah cuba jalankan perniagaan ayam gunting sendiri tetapi apa yang berlaku tak pernah nampak hasil malah bisnes yang dilakukan semakin rugi.

2. Berjaya mengurus kewangan dengan sistem yang disediakan oleh Hubmeal Kini dengan latihan dan sistem yang disediakan oleh HUBMEAL. Beliau kini telah mencapai sales sebanyak RM1000 dalam sehari. Beliau juga mampu bantu ibunya selesaikan hutang rumah dan sekarang sedang kumpul wang untuk berkahwin dengan tunangnya.

Kisah 4 - Kak Maznah

1. Isu Tidak Pandai Bercakap Dengan Pelanggan.
Kak Maznah merupakan usahawan Hubmeal di Putrajaya. Beliau juga tidak mempunyai pengalaman perniagaan dan hanya bekerja dengan orang sahaja. Isu utama beliau sebelum ini adalah tidak tahu bagaimana melayan atau bercakap dengan pelanggan.

2. Mendapat Latihan, SOP dan Alat Bantu Jualan
Setelah menjadi usahawan Hubmeal, kami berikan latihan kepada beliau. Selain itu, kami menyediakan SOP dan alat bantu jualan bagi memudahkan urusan perniagaan Hubmeal beliau. Setelah lebih sebulan bersama Hubmeal, jualan beliau meningkat dari RM300 sehari ke RM1300 sehari. Jualan tertinggi yang beliau pernah capai adalah sebanyak RM27,500 sebulan